معرفی وبلاگ
مولای یا مولای انت المجیر و انا المستجیر و هل یرحم المستجیر الا المجیر « خدایا ، ای صاحب من ، ای صاحب من تو پناه دهنده ای و من پناه برنده چه کسی به غیر از پناه دهنده به پناه برنده رحم می کند ؟ »
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 92193
تعداد نوشته ها : 52
تعداد نظرات : 27



برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب

مراحل استخاره :بسم الله الرحمن الرحیم بگویید سه بار سوره ي اخلاص (قل هو الله احد) را بخوانید ، سپس سه مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد بفرستید نيت کنید و به آنچه كه مايلید استخاره نمایید
استخاره آنلاین با قرآن کریم


فال حافظ

تماس با ما
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

علامه طباطبايي (ره) در يكي از نامه هاي عرفاني خود براي تسلط بر نفس و توفيق سلوك الي الله چنين توصيه مي كند :

هر شب پيش از خواب اگر توانستيد سُوَر مسبحات يعني سوره « حديد » و « حشر » و « صف » و « جمعه » و « تغابن » را بخوانيد و اگر نتوانستيد تنها سوره « حشر » را بخوانيد .

حكم تقلب در امتحان چيست ؟

پاسخ همه مراجع :

تقلب در امتحان جايز نيست

دسته ها : احكام

آيا ازدواج در اسلام واجب است ، يا اينكه شخص مي تواند تا پايان عمر خود مجرد بماند ؟

پاسخ همه مراجع :

اصل ازدواج در اسلام واجب نيست و از مستحباتي است كه به آن بسيار سفارش شده است ، ولي اگر كسي به واسطه نداشتن همسر ، به حرام بيفتد ، ازدواج بر او واجب مي گردد و حق ندارد تا پايان عمر مجرد باشد .

دسته ها : احكام

آيا خانواده عروس ، مي تواند براي داماد حلقه و انگشتر طلا تهيه كند ؟

پاسخ همه مراجع :

خريد آن جايز نيست .

دسته ها : احكام

از حضرت آيت الله بهجت پرسيدند ، كسي كه علاقه اي به خواندن قرآن ندارد چه كند ؟

ايشان فرمودند : « زياد صلوات بفرستد ، همان هدايتش مي كند »

آيت الله بهجت فرمودند :

خدا مي داند كه چقدر احكام واجب و چه چيزهايي از حالات ، سيره و كلمات سيدالشهدا و ساير معصومين (ع) كه در مقدمه ي روضه نقل مي شود ، كه سبب تقويت دين و موجب افزايش ايمان مردم است .

بكاء بر مصائب اهلبيت (ع) و به خصوص حضرت سيدالشهدا (ع) شايد از آن قبيل مستحباتي باشد كه مستحبي افضل از آن نيست . « بكاء مِن خَشية الله »  ( گريه از ترس خداوند ) ، آن هم همين جور است ، شايد افضل از آن نباشد .

حضرت آيت الله بهجت فرمودند :

كسي كه باقي نمازهايش را در اول وقت بخواند ، خدا او را براي نماز صبح بيدار خواهد كرد .

آيا ابراز علاقه به دوست ( البته پسر نسبت به پسر و دختر نسبت به دختر ) و گفتن كلمات محبت آميز مانند ، دوستت دارم ، عاشقتم ، از ديدنت روحم شاد ميشه و ... از لحاظ شرعي جايز است ؟

 

آيت الله خامنه اي :

اگر مستلزم مفسده نباشد ، في نفسه اشكال ندارد

 

آيت الله مكارم شيرازي :

در صورتي كه مفسده اي نداشته باشد ، اشكالي ندارد

 

آيت الله علوي گرگاني :

اگر از روي شهوت نباشد ، اشكال ندارد

 

آيت الله مظاهري :

جايز نيست و خطرناك هم مي باشد

 

دسته ها : احكام

با عرض سلام و تحيت به محضر حضرت عالي
۱- آيا ايستادن ، به هنگام شنيدن نام ( قائم ) ،  واجب است ؟
۲- آيا در اين زمان هم بردن نام مخصوص امام زمان (ع) يعني ( م ح م د ) جايز نيست ؟


آيت الله خامنه اي :

 1) واجب نيست.
 2) في نفسه اشكال ندارد

آيت الله مكارم :

1)واجب نيست.

2)بردن نام ايشان در زمان ما مانعي ندارد و رواياتي كه نهي از بردن نام ايشان مي كنند شامل زمان ما نمي شود و ادله ي آن را در آخر بحث تقيه از كتاب قواعد الفقهيه آورده ايم

آيت الله علوي : 

1)واجب نيست بلكه مستحب است
2) جايز نيست

آيت الله گرامي :

1 )مستحب است

2 )به نظر اينجانب جايز نيست

 

 آيت الله شاهرودي :

 

1)- روايت واردشده و سزاوار است انجام گيرد.

2)- نهي شده و بهتر آنست كه نام برده نشود

 

دسته ها : احكام

در زمان پيامبر اكرم (ص) ، سلمان فارسي موهاي سر پيامبر را كوتاه مي كرد ، و از آنجا كه سلمان فارسي ايراني است و باعث افتخار ما ايرانيان است لذا از زمانهاي قديم ، كساني كه آرايشگاه داشته اند و به اصلاح موهاي سر مردم مي پرداختند  ، به آن سلماني مي گفتند 

يا علي

دسته ها : متفرقه

در زمان ائمه اطهار ( ع) ، ياران ايشان ، اعتقادات خود را به امام معصوم عرضه مي كردند بدين نحو كه به صورت حضوري و شفاها عقايدشان را ابراز مي كردند و يا به صورت كتبي ، و ائمه نيز با سعه صدر ، عقايد آنان را تائيد و يا اشكالات آنها را رفع مي كردند كه از جمله اين افراد مي توان به حضرت عبدالعظيم حسني (ع) اشاره كرد . اما شايد اين سوال براي افراد پيش آيد كه در اين زمان كه امام معصوم از ديد ما مخفي است و ما از نعمت مصاحبت با او محروميم  ، چگونه بايد از صحت عقايد خود مطمئن شويم ، در پاسخ بايد بگويم ، كه طبق استفتائي كه بنده ي حقير از دفتر مراجع عظام در اين خصوص داشتم ، همه آن بزرگواران متفقند اعلام كردند كه شخص مي تواند ، عقايد خويش را بر مرجع خويش عرضه كند چرا كه به فرموده خود آقا صاحب الامر ( عج) ، و اما الحوادث الواقعه ، فارجعو الي رواة احاديثنا ( يعني در حوادث و رويدادهاي پيش آمده به روايت كنندگان احاديث ما ( كه همان فقها هستند ) مراجعه كنيد .

پس اي عزيزان ، شما مي توانيد قلم به دست بگيريد و عقايد خود را در برگه اي بنويسيد و به آدرس مرجع خود ارسال كنيد و از وي خواستار تائيد و يا رفع اشكالتان شويد .

در پايان اين مطلب بد نيست اين مطلب را نيز بگويم ، كه علامه بزرگوار مجلسي ( ره ) ، عقايد خود را در كاغذي نوشت و آنها را بر روي منبر براي مردم خواند و از آنها اقرار گرفت كه همه عقايد مرا شنيديد ، همه گفتند بله ، فرمود : پس بياييد پايين اين برگه را به نام خودتان امضا كنيد تا آن را در شب اول قبر با خودم دفن كنم و سند روز رستاخيزم شود

يا علي

دسته ها : عقايد

در كل ، معارف اسلامي به سه بخش تقسيم مي شود ( يعني هر چه از دين بحث كنيم از سه حوزه خارج نيست ) :

1- اعتقادات ( معروف به علم عقايد يا كلام )

2- احكام ( علم فقه )

3- اخلاق ( علم فضايل و رذايل )

در بين اين سه بخش ، مهمترين بخش ، اعتقادات است كه زير بناي دو بخش ديگر مي باشد ، در واقع انسان با اعتقادات مسير تفكر و سير خود را مشخص مي كند و در همين راستا به موارد 2 و 3 عمل مي كند ، موارد 2 و 3 عمل كردني است و مورد اول قبول قلبي و دانستني .

وقتي سرور عزيزم ، حضرت آيت الله بهجت (ره) مي فرمايند : انسان بايد در اعتقادات و عمليات بندگي خدا كند ، منظور ، همين سه بخش است ، در واقع انسان براي رسيدن به كمال به اين سه مورد نياز دارد :

ابتدا با مطالعه و تحقيق و بر اساس تجزيه و تحليل مسائل ، عقايد خويش را بر مي گزيند و سپس در راستاي عقايدش به عمل به احكام و اخلاق مي پردازد .

لازم است بدانيم كه اگر كسي عقايدش صحيح باشد ، قطعا بهشتي است ، اما اينكه همان اول به بهشت رود و يا شفاعت نصيبش شود و يا مدتي را در جهنم عذاب كشيده و سپس وارد بهشت شود ، بستگي به عمليات ( احكام و اخلاق ) دارد ، اما آنجا كه در قرآن و روايات بحث از كساني مي شود كه براي هميشه و به صورت جاودان در آتش جهنم هستند ، منظور كساني است كه عقايد آنها باطل باشد ، هر چند اعمال ظاهرا نيكي در كارنامه داشته باشند ، ( با اين افراد در دنيا تسويه حساب شده و پاداش نيكيشان داده مي شود و در آخرت در آتش دوزخ مخلدند ، البته پاداش دنيا در برابر پاداش آخرت بسيار ناچيز است )

پس اي شيعيان ، بكوشيد در حسن عقيده و حسن عمل ، كه بهشت خود را براي شما آذين بسته است

اما اينكه چطور از حسن عقيده خود مطلع شويم ، در مطلبي جداگانه ، با عنوان عرضه عقايد ، در همين وبلاگ خدمتتان عرض كرده ام ، نميدونم ، شايد هم خودتان قبلا خوانده باشيد . يا علي

دسته ها : عقايد

حضرت آيت الله بهجت (ره)  فرمودند :                                                              

اگر كسي اهليت داشته باشد ، يعني طالب معرفت باشد و در طلب ، جديت و خلوص داشته باشد ، در و ديوار به اذن الله معلمش خواهند بود

يا علي

X