معرفی وبلاگ
مولای یا مولای انت المجیر و انا المستجیر و هل یرحم المستجیر الا المجیر « خدایا ، ای صاحب من ، ای صاحب من تو پناه دهنده ای و من پناه برنده چه کسی به غیر از پناه دهنده به پناه برنده رحم می کند ؟ »
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 92180
تعداد نوشته ها : 52
تعداد نظرات : 27



برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب

مراحل استخاره :بسم الله الرحمن الرحیم بگویید سه بار سوره ي اخلاص (قل هو الله احد) را بخوانید ، سپس سه مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد بفرستید نيت کنید و به آنچه كه مايلید استخاره نمایید
استخاره آنلاین با قرآن کریم


فال حافظ

تماس با ما
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

مطلبی بسیار زیبا و خواندنی از حضرت آیت الله العظمی مظاهری ( مد ظله الشریف )

جهنّم جایگاه معاندان :

از قرآن کریم و روایات اهل بیت(سلام‌الله‌علیهم): استفاده مى‏شود که جهنّم جایگاه افراد اهل عناد و لجاجت است و کسانى که عناد و لجاج و تقصیرى نداشته باشند - گرچه حتّى کافر یا مشرک باشند - به عذاب جهنّم دچار نخواهند شد. عقل نیز بر این مطلب حکم مى‏کند، بلکه مى‏توان گفت این مطلب از ضروریّات عقلى و شرعى است، زیرا پروردگار رحمان انسان بى تقصیر را عذاب نمى‏کند. توضیح بیشتر اینکه انسان در کارهاى بد خود، گاه، هیچ تقصیرى ندارد، چنین کسانى بر چهار دسته‏اند:
 1) مستضعفان فکرى که به آنها «سفیه» گفته مى‏شود.
 2) افرادى که مجبور یا مُکرَه به انجام کارى مى‏شوند.
 3) افرادى که به فکر آنها نیاید که باید مطالب را درک کنند و حقیقت را به دست آورند، نظیر بسیارى از مردم، مثلاً بسیارى از کافران در اروپا یا غیر اروپا در این اندیشه نیستند که باید راجع به اسلام فکر کرد. در اصطلاح به این گروه «غافل» گفته مى‏شود.(غافل غیر مقصّر).
 4) افرادى که فکر کرده‏اند ولى فکر آنها به واقع نرسیده است بلکه به باطل معتقد شده‏اند. در اصطلاح به این حالت «جهل مرکّب» مى‏گویند و این حالتِ در میان مردم - مخصوصاً عالمان - زیاد است. در این حالت شرط است که در فکر کردن و نرسیدن به حقّ و منتهى شدن به باطل، عناد، لجاج و نفسیّت شخص دخالت نداشته باشد.
 بنابراین افراد غیر مقصّر که چهار دسته فوق مى‏باشند، عذاب نخواهند شد زیرا استحقاق عذاب مختصّ کسى است که تقصیر داشته باشد:
 
»اِنَّ الَّذینَ تَوَفّیهُمُ الْمَلائِکَةُ ظالِمى اَنْفُسِهِمْ قالُوا فیمَ کُنْتُمْ قالُوا کُنَّا مُسْتَضْعَفینَ فِى الْاَرْضِ قالُوا اَلَمْ تَکُنْ اَرْضُ اللَّهِ واسِعَةً فَتُهاجِرُوا فیها فَاُولئِکَ مأویهُمْ جَهَنَّمُ وَ ساءَتْ مَصیراً اِلّا الْمُسْتَضْعَفینَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّساءِ وَ الْوِلْدانِ لا یَسْتَطیعُونَ حیلَةً وَ لا یَهْتَدُونَ سَبیلاً.» [1]
»کسانى که فرشتگان (قبض ارواح)، روح آنها را گرفته‏اند در حالى که به خویشتن ستم کرده بودند، به آنها گفتند شما در چه حالى بودید؟ گفتند ما در سرزمین خود تحت فشار و مستضعف بودیم، آنها (فرشتگان) گفتند مگر سرزمین خداوند پهناور نبود که مهاجرت کنید؟ آنها جایگاهشان دوزخ است و سرانجام بدى دارند، مگر آن دسته از مردان و زنان و کودکانى که به راستى تحت فشار بودند، نه چاره‏اى دارند و نه راهى مى‏یابند.»
 
 البته توجّه به این مطلب ضرورى است که این افراد به بهشت موعود هم نخواهند رفت، زیرا آن بهشت، مخصوص متقین است و بهشت، در حقیقت مقام قرب الهى است و آنان از این مقام بى بهره‏اند، زیرا باید در این دنیا راه آن طى شود و آنان به هر دلیل از این مسیر عقب افتاده‏اند، امّا رحمت واسعه حقّ آنها را در رفاه خواهد گذاشت و به هر کس به اندازه منزلتى که دارد، به اندازه اعمال خوبش در دنیا، و به اندازه نیکى‏هایى که داشته است پاداش خواهد داد، به عبارت دیگر پروردگار عالَم به هر کس به اندازه لیاقت و اقتضایى که کسب‏کرده است پاداش خواهد داد.
» اِنَّ اللَّهَ لا یُضیعُ اَجْرَ الُْمحْسِنینَ.» [2]
«خداوند پاداش نیکو کاران را تباه نمى‏کند.»
==================
پی‌نوشت‌ها
[1] نساء 97و98.
[2] توبه، 120.

 

منبع : سایت آیت الله مظاهری

دسته ها : عقاید
X